maandag 16 februari 2015

Blij met ons huis!

Ik ben een beetje beter, en de kindjes zijn een weekjenaar hun grootouders, dus heb ik vanochtend de living opgeruimd en geborsteld. Nu, dat doe ik elke maandag, maar het gebeurt zelden dat ik nadien even tijd heb om mijn werk te bewonderen. Vandaag dus wel, en ik was heel tevreden met wat ik zag. Ons huisje is niet groot (de grond-plaat is ongeveer 6,5 meter breed en 8 meter diep), maar het voorziet in alles wat ons gezin nodig heeft. Sinds we verbouwd hebben, is het nog beter geworden. We hebben vooral geïnvesteerd in isolatie en isolatie en nog meer isolatie, maar toch ook enkele muren verplaatst en een nieuwe vloer gelegd op de gelijksvloers (vooral omdat daaronder ook isolatie moest komen). Het resultaat is een warm huis, zowel letterlijk als figuurlijk. De balansventilatie zorgt voor verse lucht en een aangenaam binnenklimaat, onze kachel voor wat verwarming als dat nodig is.

Leeshoekje in de winterzon. Deze zetel staat soms ook boven, op de kinderkamer.

Geurige hyacinthen. Ik koop er telkens nieuwe, tot we narcissen hebben!

Foto's van de kindjes, stekjes en zaailingen (waarschijnlijk te vroeg, maar ik kon niet wachten!).

Zelfgemaakte winterkussensloop op de voorgrond en zelfgeplante knotwilg in de achtergrond.

Onze bureau: de computer-bak en alle draden zitten in de kast, de tafel kan je wegschuiven en dan hou een 'standing desk' over, en 2 stoelen, want je zit bijna nooit alleen aan de computer!

Links vooraan onze verwarming, verjaardagsvlags aan het plafond, het kuipstoeltje komt van de kringwinkel, de zetel vooraan is van Ikea.

De kindertafeltjes dienen ook als bijzet-tafel. Het blad werd keuken-groen geschilderd vlak voor het communie-feest van Pieter omdat het helemaal volgekribbeld was!

Onze diepvries staat in de living tot de berging af is. Ernaast het droogrek voor keukenhanddoeken, handwas en de zwemspullen van de kinderen. De tutorial voor dat rek staat op mijn tutorial-pagina.

Onze eettafel, die ook dient om de was op te vouwen, te lezen, te puzzelen, te naaien, te zoutdegen, te knutselen, ... De bibboeken en boeken die we nu aan het lezen zijn staan op de vensterbank, die van Felix staan links, naast de bakken voor papier en PMD.

Onze keuken, gewoon de oude jaren-70 keuken (donkerbruin en beige) wit geschilderd, de doppen groen en versierd met wat washi band. De tegels zijn ook de originele, die we afkapten en terug-plakten (ik heb er zelfs nog over voor in de badkamer!)


 

Deur naar de berging in wording, een dampkap staat ook nog op het te doen lijstje.

Hardanger-doekje, dat mijn oma Julia voor mij maakte.

Verjaardagskalender, Marieke haar kroon (ze is al 7!) en de deur naar de kelder.

Zicht op de living vanuit de keuken. Daar rechts in het hoekje staat mijn naaimachine, in de wasmand erachter ligt het strijkijzer. Als ik in naai-actie schiet, zet ik mijn machine op de eettafel en het strijkijzer op het keukenaanrecht (zo heb ik geen strijkplank nodig én kan Felix niet aan het snoer!)

Afwas van het zondags onbijt gisteren nog op het buffet.

Als de computer aanstaat, staat de kast open voor extra ventilatie. En dan zie je onze kalender hangen.

Mijn Mariabeeldje staat nu veilig op de speelgoedkast, maar zo zie je ze wel niet goed, en ook niet haar nieuw kloskanten kleedje. Ze zal uiteindelijk een plaats krijgen in het ingebouwde rek dat komt waar nu het buffet staat (tussen keuken en living).

Speelgoedkast met lavendelhart, pupiter en duplo-bak op wieltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten