maandag 18 augustus 2014

Weekendje weg

Voor het eerst sinds ons weekendje Maastricht, meer dan een maand voor Felix geboren werd, zijn Willem en ik er weer eens met z'n tweeën op uit getrokken.

Wie ziet de reiger wegvliegen?
Er zijn niet veel foto's van, maar we hebben er allebei enorm van genoten.

Mijn knappe man dekt de tafel voor ons avond-eten.
De eerste dag fietsten we langs de Dender van Aalst tot Geraardsbergen. We zijn erin geslaagd tussen de buien door te fietsen en geraakten droog in het provinciaal domein De Gavers, waar we de eerste nacht kampeerden. We genoten onderweg van het voorbijglijden van het landschap, dat in Aalst nog erg industrieel is, met fabrieken langs de rivier, maar geleidelijk aan landelijker wordt, met kippen en weilanden. Het typische Vlaamsche Land, met populieren en knotwilgen, het blijft mooi. We aten 's middags in Denderleeuw, in café De Vrede, en 's avonds quiche en boterhammen, op de camping. We stopten om een sluis in werking te zien en een praatje te maken met de sluiswachter. Die houten poorten zitten tientallen jaren in het water, voor ze moeten vervangen worden! 's Avonds reden we nog naar de filmzaal (de muur op, echt waar!) om naar Guardians of the Galaxy te kijken en toen we terugreden naar de camping zagen we nog vuurwerk om onze dag af te sluiten.

Voordeel van 'bergen' beklimmen met de fiets: mooie vergezichten!
Zaterdag fietsten we de eerste 35 km door de Vlaamse Ardennen, met een hoogteverschil van 325 m! Een picknick op het plein van Mater (boterhammen met speculoospasta!), een terrasje in Oudenaarde en dan langs de schelde tot Zwalm, waar we op de familie-camping genoten van een 3-gangen diner (meloen met ham, biefstuk-friet en pistache ijs) om ons achtste huwelijksverjaardag te vieren.

Mijn knappe man op zijn stalen ros, met alweer een mooi zicht.
Zondag besloten we, omdat we moe waren, het weer niet denderend was, en omdat we ook de kinderen een beetje misten, gewoon terug naar Erondegem te fietsen. Een deugd-doende uitstap!


Zonnebloemen in de avondzon in Zwalm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten